Friesland 2015 - Reis mee met Els en Dick

Onze Camperreizen
Ga naar de inhoud

Friesland 2015

Reizen 2015 t/m 2018
Dinsdag 30 juni
Om half drie vertrokken we van huis. Via de kortste route gingen we naar de camping in Ternaard. Dit was een mooie tocht over wegen die je zelf niet zou uitzoeken.
Om half vier kwamen we op de camping. De beheerder was er niet maar er stond een bord dat we zelf maar een plek moesten zoeken en dat de receptie om zeven uur open is.
Het is een kleine camping maar er staan maar drie andere caravans of campers, waarvan er één duidelijk een seizoenplaats heeft en er dus niet is.
We hebben een plek gezocht waar we nu en verder in de avond in de schaduw staan, dan is het 's avonds niet zo heel heet in de camper.
De rest van de middag hebben we buiten gelezen.
Na het eten zijn we eerst naar de receptie gegaan en daarna een stukje gaan fietsen. Een rondje om het dorp. We kwamen door twee andere dorpjes die op een terp liggen met oude kerken.
Om negen uur waren we weer bij de camper.
Woensdag 1 juli
Om half tien zaten we op de fiets. Ik had een route via knooppunten uitgestippeld zodat we eerst naar Dokkum gingen en later weer via de dijk terug.
De binnenstad van Dokkum is erg leuk. We hebben het grotendeels fietsend bekeken. De Waag hebben we op de foto gezet en even verderop een haring naar binnen laten glijden.
Na Dokkum dus weer naar het noorden. Voordat we bij de kust waren hebben we ons brood opgegeten. Onderweg nog een oud kerkje op de foto gezet. De toren hiervan staat wel een beetje scheef.
Om half twee waren we weer op de camping. Daarna op een plek in de schaduw gepuzzeld en gelezen.
Donderdag 2 juli
Om negen uur zaten we al op de fiets, het belooft een warme dag te worden.
We zijn eerst over de dijk naar Holwerd gefietst en vandaar naar Ferwert. Hier op een bankje koffie gedronken. Toen door naar de hoogste terpdorp van Friesland, Hegebeintum. Deze terp is 8 meter hoog. Er op staan alleen de kerk en noog een paar huizen. Onderaan tegen de terp aan staan er nog een paar.
Daarna weer naar de camper waar we iets over twaalf uur aankwamen.
's Middags lui zitten wezen en buiten blijven zitten totdat het ging regenen. Zo koelt het weer een beetje af.
Vrijdag 3 juli
Om half tien reden we van de camping weg. We hadden van de buurman op de camping gehoord dat je bij Beetsterzwaag heerlijk in de bossen kunt fietsen. Om half elf waren we daar. Koffie gedronken en om elf uur op de fiets.
We zijn naar Bakkum gereden en hebben daar een Echte Friese Sukerbôle gekocht. Via een andere route weer terug naar de parkeerplaats waar de camper stond.
Vervolgens weer naar huis waar we om half vijf aankwamen.
De camper uitgepakt en daarna, eindelijk (zie ook het reisverslag frankrijk), een pizza gehaald en heerlijk in de tuin opgegeten.

Het was een mooi tussendoor uitje.
Terug naar de inhoud